Wat kost een blokhut?

Een mooie blokhut in uw tuin om tuingereedschap, fietsen en tuinmeubels op te bergen is ideaal, maar wat kost een blokhut? In maatwerk houtbouw zijn allerlei kosten verwerkt: van ontwerp tot materiaal tot bouw. Wanneer u van een blokhut op maat droomt, kunnen wij ons goed voorstellen dat u een indicatie wilt hebben van hoeveel het gaat kosten. In dit blog neemt Fries Houtbouw u mee en geven we antwoord op uw vraag. Lees gauw verder!

Breid u ruimte uit met een blokhut

Of het nu gaat om een fietsberging, een nagelstudio of een mancave: de toevoeging van een blokhut is de ideale manier om meer (opberg)ruimte te creëren. Met name wanneer u uw spullen veilig op wilt bergen, biedt een blokhut uitkomst. Daarnaast is het natuurlijk een mooie aanvulling voor in uw tuin! Kies uw favoriete houtsoort, ga voor een enkele deur of dubbele deuren en vergeet ook niet het type dak die uw voorkeur heeft. Een blokhut brengt sfeer, u kunt er een laten ontwerpen en maken naar eigen wens, en vervolgens geniet u er jarenlang van.

Verschillende soorten blokhutten

Blokhutten, ook wel tuinhuisjes genoemd, bestaan in allerlei soorten, maten en stijlen. Misschien wilt u een blokhut aan uw huis vastbouwen. Of ziet u er graag een staan in het achterste gedeelte van uw perceel. Voeg een luifel toe aan het ontwerp en u heeft een overkapping om nog meer opbergruimte te creëren. Perfect voor de opslag van hout of om een overdekte zithoek van te maken. Naast dat u het type en de grootte van de blokhut zelf kunt bepalen, is de keuze ook aan u wanneer het om het materiaal gaat.

Fries Houtbouw: kwaliteit uit Friesland

Al ruim 30 jaar is Fries Houtbouw u meest betrouwbare partner voor maatwerk houtbouw. Denk aan blokhutten, garages, bergingen, recreatiewoningen, schuren, paardenboxen, overkappingen en nog veel meer. Bij ons heeft u de mogelijkheid om een blokhut compleet op maat te laten maken. Tijdens het hele project voorzien we u graag van gratis advies omtrent de houtbouw, vergunningen en het onderhoud. Maar wat kost een blokhut plaatsen?

De kosten van een blokhut

Zoals we al eerder hebben uitgelegd, zijn er allerlei kosten verwerkt in een blokhut op maat. Gemiddeld ligt de prijs van een blokhut tussen de € 3.000,- en € 6.000. De kosten variëren afhankelijk van het materiaal, de afmetingen en of u het zelf bouwt of het door Fries Houtbouw laat doen. Kiest u voor rabat, lariks, vuren of een andere houtsoort? Zet u zelf de blokhut in elkaar of laat u de montage liever aan een expert over?

Over het algemeen bepalen het materiaal, het ontwerp en de arbeid dus de prijs van een blokhut en kunt u het zo duur maken als u maar wilt. Echter is hout het favoriete materiaal voor houtbouw vanwege de natuurlijke uitstraling en verschillen de prijzen van houttypes ook sterk, waardoor de kosten al snel oplopen. Daarnaast kost het dak en de dakbedekking van een blokhut ook wat. Heeft een piramidedak, plat dak of zadeldak uw voorkeur? Wilt u gebruik maken van stalen dakpanplaten, EPDM-folie of ziet u liever dakpannen op uw toekomstige blokhut? Tot slot is het aan te raden om de montage van de blokhut over te laten aan een specialist. Er wordt heel wat werk uit handen genomen, maar denk er wel aan: hoe groter het tuinhuisje, hoe hoger de prijs ligt. Dit zijn allemaal factoren die bijdragen aan de uiteindelijke kosten van een maatwerk blokhut.

Neem contact op

Droomt u al van een stijlvolle blokhut op maat wanneer u aan uw tuin denkt? Neem direct contact op met Fries Houtbouw via ons contactformulier of vraag een offerte aan! Wij verwezenlijken uw dromen zodat ook u binnenkort kunt genieten van een mooie blokhut, volledig naar wens ontworpen.

Comments are closed.