Overkapping in Friesland

Wilt u een overkapping in Friesland laten bouwen waar u heerlijk onder kunt zitten? Fries Houtbouw heeft verschillende overkappingen, waardoor u optimaal van uw tuin kunt genieten. Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring en kunnen uw nieuwe overkapping snel en professioneel realiseren. Bij ons koopt u altijd een overkapping die niet alleen mooi is, maar ook duurzaam en betaalbaar.

Een overkapping is de perfecte plek in de tuin om heerlijk tot rust te komen. Er zijn verschillende mogelijkheden omtrent een overkapping, maar het doel bij elke overkapping is dat u heerlijk kunt zitten.

 

 

Wij laten uw dromen uitkomen! Uw houten garage, berging, tuinhuis, recreatiewoning, paardenboxen, schuren, carport, overkapping etc. kunnen wij naar uw wensen en op maat maken.

Met een overkapping in Friesland optimaal van de tuin genieten

Het is belangrijk dat u optimaal van uw tuin kunt genieten, ook als het weer wat minder is. Een overkapping leent zich hier uitstekend voor. Wij helpen u met een gedegen keuze maken als het gaat om de overkapping. U wilt hier uiteraard jarenlang van genieten, daarom leveren wij enkel zeer hoogwaardige overkappingen, die enkel gemaakt worden van het beste en meest duurzame materiaal.

Offerte aanvragen Contact opnemen

 

Voordelen van een overkapping in Friesland

Het toevoegen van een houten vrijstaande overkapping op uw perceel heeft diverse voordelen, namelijk:

  • Creëer extra leefruimte en geniet langer van het buitenleven met een overkapping;
  • Profiteer van een goede prijs-kwaliteitverhouding;
  • Wij geven altijd garantie op door ons geplaatste producten;
  • Verschillende posities mogelijk: overkapping aan het huis, aan een muur of een vrijstaande terrasoverkapping zonder muurbevestiging;
  • Ideaal voor liefhebbers van het buitenleven, loungen en een veranda;
  • Uw tuinmeubels blijven droog;
  • Gratis deskundig advies, gebaseerd op jarenlange ervaring.

 

 

Uw idee uitgewerkt

Als u al een idee heeft voor de overkapping die in uw tuin moet komen, dan horen wij dat graag. Wij komen bij u langs om alles te bespreken. Alles kan namelijk op maat gemaakt worden. De vorm, afmetingen, het daktype en de positie van eventuele ramen zijn allemaal bespreekbaar. U kunt tevens zelf de materialen kiezen waarmee uw overkapping gebouwd wordt. De overkapping krijgt altijd een fundering van hardhout. Voor de materialen van de overkapping zelf hebben wij een ruime keuze, waar u zelf uit kunt kiezen.

Bij ons is het ook mogelijk om andere bouwwerken voor in uw tuin te laten ontwerpen en realiseren. U kunt onder andere bij ons terecht voor tuinhuisjes, carports, bergingen, garages en hekwerken. Ook hierbij geldt dat alles mogelijk is, en dat alles naar uw eigen wens ontworpen kan worden. Neem direct contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij staan u graag te woord.
Offerte aanvragen Contact opnemen

Hoeveel procent van de tuin mag u overkappen?

Wanneer u overweegt om een overkapping in uw tuin in Friesland te bouwen, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de lokale regelgeving betreffende het bebouwbare oppervlak van uw tuin. In veel gemeenten in Nederland, waaronder mogelijk ook in Friesland, gelden specifieke voorschriften voor wat betreft de hoeveelheid grond die bebouwd mag worden. Dit percentage kan variëren en is afhankelijk van de lokale bestemmingsplannen. U wilt namelijk dat de nieuwe overkapping niet alleen een waardevolle toevoeging is aan de tuin, maar ook voldoet aan alle voorschriften en richtlijnen.

Over het algemeen mag een bepaald percentage van het perceel worden gebruikt voor bijgebouwen, zoals overkappingen, schuurtjes en garages. Dit percentage ligt vaak rond de 30% tot 50% van het totale tuinoppervlakte, maar het is cruciaal om dit te verifiëren bij uw lokale gemeente. Zij kunnen u de exacte richtlijnen geven die van toepassing zijn op uw situatie. Overweeg ook hoe de overkapping past binnen de algehele inrichting van de tuin en het impact op de beschikbare ruimte, zodat u balans houdt tussen het behoud van een open tuin en het optimale benut van de buitenruimte.

Hoe dicht mag een overkapping bij de grens staan?

Ook is het van belang om rekening te houden met de regels omtrent de afstand van de houten overkapping in Friesland tot de erfgrens. Deze regels zijn er om ervoor te zorgen dat er voldoende licht tussen de percelen blijft bestaan en om de privacy te waarborgen. Volgens algemene richtlijnen moet een tuinoverkapping, afhankelijk van de hoogte en het type, een minimale afstand van 2 meter van de erfgrens houden. Ook kan dit kan variëren op basis van lokale regelgeving en het bestemmingsplan van de gemeente.

Het is ook belangrijk om na te gaan of er specifieke voorschriften zijn voor de maximale hoogte van de overkapping, aangezien dit ook invloed kan hebben op de toegestane afstand tot de erfgrens. Voordat u besluit om meer informatie op te doen over overkappingen en een te laten ontwerpen en bouwen, is het verstandig om uw plannen te delen met uw naaste buren om toekomstige geschillen te voorkomen en een goede verstandhouding te houden. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld mogelijk om met toestemming van de buren dichter bij de erfgrens te bouwen.

Zelf monteren of laten doen

Zodra u akkoord bent met het ontwerp en de materialen, zullen wij alles gaan bestellen. Vervolgens wordt het bouwpakket bij u bezorgd, zodat u zelf aan de slag kunt met de montage. Indien u het toch liever door ons laat doen, is dat uiteraard geen probleem. Bij ons is alles mogelijk en wij leveren altijd maatwerk, zodat u tot een perfect eindresultaat komt. Wij zetten ons vakmanschap graag in om uw overkapping in Friesland in uw tuin te realiseren.

Bouw een overkapping in uw tuin

Ziet u het zitten om heerlijk van uw tuin te genieten onder een overkapping in Friesland? Wacht dan niet te lang en neem gelijk contact met ons op. Wij zijn gevestigd in het Friese Westereen maar leveren door heel Nederland uw bouwwerk op maat. Indien u graag een overkapping in Friesland wilt laten bouwen, bent u uiteraard bij ons aan het juiste adres. Ook wanneer u een blokhut op maat, schuur op maat of tuinhuis op maat wenst, kunt u bij ons terecht. Neem direct contact met ons op via het contactformulier op onze website of stuur een e-mail naar e-mail.

Wie is Fries Houtbouw?

Fries Houtbouw is al jaren een begrip in de houtbouw markt. Al 30 jaar lang geven wij u graag advies en houtbouw op maat met een vleugje Friese nuchterheid. Wij zijn gevestigd in Friesland, maar leveren door heel Nederland. Wij vertellen u graag meer over ons mooie bedrijf, voor meer informatie kunt u dan ook contact met ons opnemen.

Wat voor houtbouw levert Fries Houtbouw?

Bij Fries Houtbouw zijn al uw wensen en ideeën te verwezenlijken. We weten namelijk als geen ander dat geen enkele tuin hetzelfde is. Van garages, tot bergingen, schuren tot aan paardenboxen en recreatiewoningen, niets is ons te gek! Fries Houtbouw houdt de laatste trends en ontwikkelingen goed in de gaten en we voorzien u in een persoonlijk gesprek graag van advies met een vleugje Friese nuchterheid! Klik hier om gelijk vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Welke materialen gebruikt Fries Houtbouw?

U kunt bij Fries Houtbouw uw tuinhuis op maat laten maken. Wel wordt er door ons enkel met duurzame materialen gewerkt. Zo gebruiken wij een hardhouten fundering en kunnen de wanden gemaakt worden van bijvoorbeeld: geïmpregneerde vuren rabatdelen, gepotdekseld vuren, lariksdelen of red ceder. Ook wat het dak betreft kunt u alle kanten op: van golfplaten tot dakpannen en van stalen profielplaten tot een bitumen plat dak. Enthousiast geworden? Vraag dan gelijk een offerte aan! Of neem contact met ons op.

Waarom moet ik voor Fries Houtbouw kiezen?

Bij Fries Houtbouw laten we uw dromen uitkomen. Door onze jarenlange ervaring bent u namelijk gegarandeerd van vakmanschap, kunnen we u van professioneel advies voorzien en geniet u van een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. De kwaliteit van onze producten staat voorop, zo zijn de producten duurzaam en mooi en krijgt u van ons garantie op de door ons geplaatste producten. Weet u al wat u wilt en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan gelijk een offerte aan!

Contact opnemen Offerte aanvragen