Wat kost een tuinhuis met overkapping?

Met een tuinhuis zorg je voor meer ruimte voor het opbergen van bijvoorbeeld fietsen, of allerlei klusspullen waar je op zolder niet voldoende ruimte voor hebt. Mis je nog een plek waar je tijdens zonnige dagen heerlijk koel en in de schaduw kunt zitten? En zit je in nattere wintermaanden ook graag heerlijk in de tuin? In dat geval is een tuinhuis met overkapping wellicht de overweging waard. Overweeg je om te investeren in een tuinhuis met overkapping? We kunnen ons voorstellen dat jij je in dat geval afvraagt welke kosten deze investering met zich mee brengt. Daar gaan we in dit blogartikel verder op in.

Praktische toepassingen van een tuinhuis

Of het nu gaat om het opbergen van fietsen en tuinmeubels, het organiseren van gereedschap, of het creëren van een schaduwrijke plek om met het gezin te eten, een tuinhuis biedt talloze mogelijkheden. Het is belangrijk om te bedenken hoe je tuinhuis eruit moet zien en of maatwerk nodig is, vooral als de plek uitdagend is. Als je zelf geen tijd of kennis hebt om een tuinhuis te plaatsen, is het verstandig om een vakman in te schakelen. Zij kunnen advies geven over de beste materialen en afmetingen.

Gemiddelde kosten voor het bouwen van een tuinhuis

De kosten voor het plaatsen van een tuinhuis variëren sterk, afhankelijk van materiaal, afmetingen, daktype en dakbedekking. Een eenvoudig metalen tuinhuis kan tussen de €500 en €2.000 kosten, terwijl een maatwerk kunststof tuinhuis al snel tussen de €2.000 en €10.000 kan uitkomen. Wij bieden alleen houten tuinhuizen aan, maar geven ook een overzicht van tuinhuizen van andere materialen..

Materiaal tuinhuis Gemiddelde Kosten
Hout €750 - €10.000
Kunststof €1.500 - €5.250
Metaal €400 - €3.500

Welke factoren bepalen de prijs van een tuinhuis?

De totaalprijs van een tuinhuis hangt af van verschillende factoren, zoals materiaal, afmetingen en het type dak. Niet alleen het bouwen van een tuinhuis speelt een rol in de prijs, maar ook het plaatsen van het daadwerkelijke tuinhuis is van invloed op het totale kostenplaatje. Omdat de prijzen van meerdere factoren afhankelijk zijn en niet iedere aanbieder tuinhuisjes van hetzelfde materiaal aanbiedt, raden we altijd aan om een offerte aan te vragen.

Wat kost het plaatsen van een tuinhuis?

De kosten voor het plaatsen van een tuinhuis, exclusief bouw- en materiaalkosten, hangen af van de grootte en de complexiteit van het project. Over het algemeen ben je tussen de €250 en €3.500 kwijt voor het daadwerkelijk plaatsen van een tuinhuis. Deze prijzen zijn inclusief de arbeid, maar extra kosten zoals fundering of transport kunnen erbij komen.

Heb je een vergunning nodig voor een tuinhuis?

In veel gevallen heb je geen vergunning nodig voor een tuinhuis, mits het aan bepaalde voorwaarden voldoet. Zo mag het niet hoger zijn dan 3 meter, moet het op minstens 1 meter afstand van de erfgrens staan en mag het niet meer dan 30 m² beslaan. Het is echter altijd verstandig om bij de gemeente na te vragen of er specifieke regels gelden voor jouw situatie. Door deze stap te nemen, voorkom je eventuele problemen achteraf.

Vraag een offerte aan of neem contact op

Nu je een beter beeld hebt van de kosten en de factoren die hierbij een rol spelen, kun je bepalen of een tuinhuis past binnen jouw budget en wensen. Overweeg om een vakman zoals Fries Houtbouw in te schakelen voor advies en plaatsing om het beste resultaat te bereiken. Wil je meer weten over de aanschaf van een tuinhuis, of wil je weten wat een tuinhuis op maat zoals je die voor ogen hebt in jouw situatie ongeveer kost? Neem contact op voor het inwinnen van meer informatie of vraag een offerte aan voor een duidelijke indicatie van de uiteindelijke prijs.

Comments are closed.