Door aanhoudende drukte moet u bij de offerte aanvraag rekening houden met een levertijd van ongeveer 18 weken.

Blokhut op maat laten maken

Heeft u altijd al een blokhut op maat gewild voor op uw perceel of in uw tuin?
Fries Houtbouw heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het plaatsen van blokhutten in de omgeving Friesland, Gelderland, Noord-Holland en Overijssel. Door de jarenlange ervaring kan Fries Houtbouw al uw wensen verwezenlijken; niets is te gek! We geven u graag gratis advies en nemen u al het werk uit handen. Zo weten wij bijvoorbeeld ook of er een vergunning nodig is en kunnen we u bijstaan met het regelen hiervan. Wilt u een maatwerk blokhut ontwerpen? Neem contact op met ons op voor advies!

 

 

 

Blokhut of tuinhuis laten plaatsen?

Een blokhut is een kleine houten woning die gebouwd is met stevige boomstammen. Door het gebruik van hout heeft de blokhut een charmante, rustieke, Scandinavische uitstraling. Kenmerkend voor blokhutten is het uitstekende dak en de zichtbare houten balken.
Een blokhut kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden, waaronder:

 • Luxe opbergruimte in de tuin
 • Kantoor of atelier buitenshuis
 • Extra logeerruimte voor gasten
 • Speelruimte voor de kinderen
 • Gereedschaps- of klusruimte

Doordat blokhutten vervaardigd zijn uit dik hout hebben ze uitstekende isolerende eigenschappen. In een blokhut is het dan ook het gehele jaar aangenaam vertoeven. Een blokhut is de luxe-variant van een standaard tuinhuis.

 

Offerte aanvragen Contact opnemen

 

Tuinhuis op maat

Gaat u liever voor een simpeler ontwerp of wenst u een ander materiaal te gebruiken? Fries Houtbouw is ook gespecialiseerd in het plaatsen van een tuinhuis op maat. U heeft hier de keuze tussen hout, kunststof of andere materialen.

 

 

 

Waar moet u letten bij een blokhut?

Wilt u een blokhut op maat bestellen? Samen met Fries Houtbouw gaat u om de tafel zitten om uw perfecte blokhut te ontwerpen. U bespreekt naast de stijl en afmetingen een aantal andere belangrijke aspecten van uw blokhut, waaronder:

  • Houtsoort: gaat u voor rabat, lariks, vuren, meranti of een andere houtsoort?
  • Dakhelling: wilt u een puntig of plat dak?
  • Ramen: wilt u geen ramen, 1, 2 of meerdere grote ramen?
  • Deuren: wilt u openslaande deuren, normale deuren of extra breed?
  • Plaatsing: laat u de maatwerk blokhut door ons plaatsen of doet u het zelf?

Fries Houtbouw maakt gebruik van duurzame en hoogwaardige kwaliteitsproducten en levert op alle geplaatste schuren garantie. Blokhut ontworpen? Wij maken voor u de bouwtekening en na akkoord gaan wij snel voor u aan de slag. Wilt u een meteen een offerte aanvragen? Dat kan! Toch nog wat vragen vooraf? Neem dan contact met ons op.

 

Contact opnemen Offerte aanvragen