ModiWood hout

ModiWood is gemodificeerd hout. Europees zachthout (afkomstig uit verantwoord beheerde bosplantages; PEFC gecertificeerd) wordt blootgesteld aan een proces dat enerzijds bestaat uit gecontroleerde verhitting en anderzijds uit afkoeling. Hierdoor verandert de celstructuur van het hout. Deze veranderde celstructuur is verantwoordelijk voor een aantal bijzondere eigenschappen van het hout vergelijkbaar met die van hardhout, zoals een hoge duurzaamheid en een prachtige door-en-door bruine kleur en zeer lage vochtopname waardoor het hout praktisch niet gaat "werken".

 Toepassingen

Voor gemodificeerd hout bestaat een breed toepassingsgebied. In de toekomst zullen er dan nog meer diverse kwaliteiten en varianten beschikbaar zijn.

 ModiWood:

ModiWood is leverbaar als Geschaafd Rabat, Fijnbezaagd Rabat en Clear Rabat; bruto afmeting 18 x 142 mm (werkend 18 x 127mm) en 4-zijdig geschaafde plank. Tevens zijn vlonderdelen en palen verkrijgbaar. Via de partners zijn diverse kopmaten in ruw hout verkrijgbaar.

ModiWood is in de standaard kwaliteit vooral geschikt voor blank werk. Voor dekkend schilderwerk adviseren wij u ModiWood Clear (foutvrij). Voor toepassingen waaraan de allerhoogste eisen worden gesteld, zoals constant watercontact, adviseren wij u hout met duurzaamheidsklasse 1.